Online chat

For å snakke sammen online bruker vi et program som heter Discord. Dette er i utgangspunktet laget for personer som spiller dataspill. Men er etterhvert benyttet av mange flere samfunn på nettet. Fordi det er helt gratis og muligheter for både tekst rom og tale rom så har jeg valgt å bruke dette programmet. Det er ganske ubegrenset med muligheter selv om det er gratis og uten reklame.

Programmet kan brukes på Windows, macOS, Android, iOS, Linux, og i nettleser så vel som på smart telefoner som en egen applikasjon. Jeg anbefaler på det sterkeste å ikke bruke nettleser men heller installere programmet på PC eller mobil.

For å komme inn i rommet vårt må du verifisere eposten din hos Discord før du får logget inn. Dette er for å forhindre reklame og ellers søppel.

Lenke til Discord kanalen vår er: https://discord.gg/FQnnGf3


Installasjon av Discord program på Windows:

Det er anbefalt å installere programmet på pc, eller som applikasjon på mobil:
1. Last ned Discord fra: https://discordapp.com/apps
2. Kjør installeren som ble lastet ned. (Du kan bli bedt om å installere .NET om dette ikke er installert fra før. (Gjør dette.)
3. Om du blir spurt om du vil kjørefilen så trykker du på "Kjør" eller "Run".
4. Når installasjonen er ferdig vil Discord åpne seg og du blir spurt om å logge inn. Om du allerede har en bruker kan du logge inn. Hvis ikke er du nødt til å registrere deg ved å trykke på "Register"
5. Fyll inn epost, brukernavn og passord. Husk å bruk et brukernavn som du ønsker at andre deltakere skal kjenne deg igjen med. Når du har fylt ut skjema så trykker du på "Continue"


Logge på Language Café sin server:

Etter installasjon av Discord vil du bli møtt av denne skjermen:

Klikk på "Join a Server" og skriv inn addresse: https://discord.gg/FQnnGf3

Deretter klikker du på "Join" og du vil være logget inn på serveren.


Bruk av Discord programmet:

Mer informasjon om hvordan man bruker selve programmet vil snart komme her. Denne informasjonen vil bli oppdatert med bilde-forklaring.

Bruke tekstchat

Discord har og en tekstchat funksjon. For å bruke tekstchat trykker du på kanalen du vil skrive/lese i. Tekst chatrom markeres med #.
Kanalen #general-text-channel er en generell chatte kanal hvor alt kan prates om.
Kanalen #humor-links-and-pics skal brukes til å dele linker i. Feks når du snakker med noen på voicechat og vil dele en link med de andre.
Kanalen #our-events er kun for å informere om når vi har felles arrangementer om å møtes online. Her kan ikke vanlig medlemmer skrive selv fordi dette er kun ment til å være en kanal med lett tilgang til informasjon om arrangementene våres.

Bruke voicechat

For å logge på voicechat trenger du bare trykke på kanalen du vil prate i. Du bytter kanal på samme måte. Voice chatrom markeres med 🔊.
Nederst til venstre har du mulighet til å logge av voice og mute/unmute mikrofon/headset.

Endre lydinstillinger

For å endre lydinstillinger trykker du på tannhjulet nederst til venstre. Deretter på "Voice".
Du må velge riktig microfon og høytaler/headset. Viktig å dobbelsjekke at du bruker den mikrofonen du ønsker så du ikke bruker en bråkete mikrofon fra feks. webkamera. Du må velge mellom voice activity eller push to talk. På mobil er dette som regel ferdig innstilt men det lønner seg å bruke et mobil headset fordi andre lett kan bli forstyrret av feedback i mikrofonen din. 
Om du ikke har skikkelig mikrofon og har en tendens til å lage støy i form av susing, tasting på tastatur osv anbefaller vi push to talk.
Last ned Discord fra: https://discordapp.com/apps
Kjør installeren som ble lastet ned. (Du kan bli bedt om å installere .NET om dette ikke er installert fra før. (Gjør dette.)
Om du blir spurt om du vil kjørefilen så trykker du på "Kjør" eller "Run".
Når installasjonen er ferdig vil Discord åpne seg og du blir spurt om å logge inn. Om du allerede har en bruker kan du logge inn. Hvis ikke er du nødt til å registrere deg ved å trykke på "Register"
Fyll inn epost, brukernavn og passord. Husk å bruk et brukernavn som du ønsker at andre deltakere skal kjenne deg igjen med. Når du har fylt ut skjema så trykker du på "Continue"
Translate »
Åpne chat
1
Har du spørsmål?
Dette vil åpne WhatsApp :)!
Spør meg gjerne om noe du lurer på :)